Aanpassen van het exchange serveradres in Outlook 2011 voor Mac
KBA-01271-L1L2
Doel & bereik

Onderstaand stappenplan zal u begeleiden in het aanpassen van het Exchange serveradres waar uw Outlook 2011 voor Mac verbinding mee maakt.

Let op: Gebruik deze procedure alleen indien er vanuit uw organisatie of door de Universal supportdesk is aangegeven dit uit te voeren, zij zullen U tevens voorzien van het benodigde serveradres.

Procedure
  1. Open Outlook voor Mac.
  2. Selecteer het "Voorkeuren"/"Preferences" menu, deze kunt u terug vinden onder het "Outlook" menu in uw menubalk.

3. In het hierop volgende scherm kiest u voor "Accounts".

4. Selecteer vervolgens eerst aan de linkerkant het Exchange account waar het serveradres van dient te worden aangepast en kies vervolgens voor "Geavanceerd/"Advanced".

5. Het volgende scherm bestaat uit twee delen, het deel genaamd "Directory service" dient niet te worden aangepast.
    Vul het serveradres zoals dit aan U is gecommuniceerd in het daarvoor bestemde tekstveld en sluit vervolgens af met "OK", wijzig geen andere instellingen in dit venster.

6. Sluit de overige openstaande schermen zodat u weer terug komt in het hoofdscherm van Outlook voor Mac.
    Hier zal vervolgens een venster verschijnen waarin U dient in te loggen met uw emailadres en het bijbehorende wachtwoord.

7. Om de gemaakte wijzigingen af te ronden dient Outlook voor Mac volledig te worden afgesloten, hierna kunt U uw outlook weer gebruiken zoals U gewend bent.
Extra onderdelen
Nadat deze wijziging is gemaakt kan het aan het begin zo zijn dat sommige berichten korte tijd in "Postvak Uit" of "Concepten" blijven staan alvorens te worden verzonden, dit is normaal gedrag en zal dan ook automatisch worden opgelost.