Aastra 53i blijft "hangen" tijdens het opstarten met de melding 53i in het display
KBA-01249-X1R2
Probleem
Wanneer de Aastra 53i tijdens het opstarten geen netwerk verbinding heeft dan kan het toestel in een oneindige opstart lus blijven 'hangen'. In het display blijft dan de tekst Aastra 53i staan. Om dit op te lossen kan de volgende procedure uitgevoerd te worden:
Oplossing
1. haal de netwerkspanning van het toestel af, door de adapter-kabel achter uit het toestel te halen
2. koppel het toestel los van het netwerk (LAN)
3. leg de hoorn naast het toestel
4. sluit de netwerkspanning weer aan de door adapterkabel weer terug te stoppen, en ga direct verder met stap 5
5. druk de volgende toesten achter elkaar in:  #(ingedrukt houden) gevolgd door achtereenvolgens 1 2 3 4 5 6 7 8 9 * 0   #(loslaten)
6. wacht tot het toestel verder gaat met opstarten. Dit is te zien in het display. Dit kan een paar minuten duren. Indien er na 5 min nog geen reactie, herhaal dan alle voorgaande stappen nogmaals.
7. als het toestel verder gaat met opstarten en de netwerk verbinding wordt opgezet stop dan direct de netwerk kabel erin (LAN) en leg de hoorn weer op het toestel
8. in het display verschijnt dan weer de extensie en het toestel is weer klaar voor gebruik..
Extra onderdelen
- probleem is bekend bij de leverancier en zal naar verwachting met een software update worden opgelost
- het probleem kan tevens optreden wanneer de kwaliteit van de internetverbinding onvoldoende is