RSA token nieuw werkstation
KBA-01244-Y2M9
Probleem
RSA werkt niet na inloggen via remote desktop op een ander/nieuw werkstation.
Oplossing
Hiervoor moeten er aanpassingen worden doorgevoerd in het remote desktop bestand
Extra onderdelen

1. Maak een snelkoppeling van het RDP bestand. (de default.rdp)
2. Zorg dat minimaal Net Framework 3.0 geïnstalleerd is.
3. Open het RDP bestand met notepad.
5. Voeg deze regel toe aan het bestand 'EnableCredSSPSupport:i:0'

Uitzonderingen.

In sommige gevallen gebruiken klanten met RSA de remote desktop gateway.
je kunt in de RDP file dit handmatige aangeven, maar ook invullen via de config.

gatewayhostname:s:tsgateway.enterdesktop.com
gatewayusagemethod:i:1
gatewaycredentialssource:i:0
gatewayprofileusagemethod:i:1
full address:s:cd024 (bijvoorbeeld, hier altijd de server naam invullen)